Home Εφημερίδες - Περιοδικά Η Λέσβος και το Πλωμάρι ως Πασχαλινοί Προορισμοί

Η Λέσβος και το Πλωμάρι ως Πασχαλινοί Προορισμοί

645
4

Ένα ενδιαφέρον θέμα από την εφημερίδα Δημοκράτης σχετικά με τη Λέσβο ως πασχαλινό προορισμό. Η Λέσβος δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί τουριστικός προορισμός για το Πάσχα. Συνήθως το προνόμιο αυτό ανήκει στα νησιά του Ιονίου, σε ορεινές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Κρήτη και στη γειτονική μας Χίο. Όσοι αποφασίσουν να κάνουν διακοπές τις ημέρες του Πάσχα, επιλέγουν περιοχές με ιδιαίτερο χρώμα και παραδοσιακά έθιμα, γι’ αυτό το λόγο άλλωστε η Χίος με το ρουκετοπόλεμο και η Κέρκυρα με τις σπασμένες κανάτες, είναι πρώτες στη λίστα των Πασχαλινών αποδράσεων.
Η οικονομική κρίση και οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, δυστυχώς έχουν περιορίσει σημαντικά ακόμη και τις μικρές 4ήμερες αποδράσεις, τις οποίες μέχρι πέρυσι οι Έλληνες επέτρεπαν στον εαυτό τους και στις οικογένειές τους. Φέτος με την περικοπή του δώρου του Πάσχα στο δημόσιο τομέα και την περικοπή των επιδομάτων, μπαίνει ψαλίδι στον οικογενειακό προϋπολογισμό και οι διακοπές είναι από τα πρώτα αγαθά πολυτελείας που δέχονται το ψαλίδισμα.

ΜΕΙΩΣΗ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ
Ήδη, σε όλη την Ελλάδα καταγράφεται σημαντική μείωση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία, ενώ δεν είναι λίγοι οι ξενοδόχοι εκείνοι που επιλέγουν να μην ανοίξουν για τις διακοπές του Πάσχα, αφού διαπιστώνουν ότι τελικά δεν συμφέρει. Ανασταλτικό παράγοντα στην ήδη επιβαρημένη κατάσταση αποτελεί και το γεγονός ότι φέτος η Πασχαλινή περίοδος είναι πολύ νωρίς και μεσολαβεί σχεδόν ένας μήνας για την έναρξη της τουριστικής και θερινής περιόδου, που συνήθως είναι η Πρωτομαγιά.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ
Στη Λέσβο, μέχρι στιγμής τα μηνύματα για την Πασχαλινή περίοδο είναι αποθαρρυντικά. Ακόμη και οι λίγοι που επέλεγαν να έρθουν στο νησί μας αυτές τις ημέρες, φέτος έχουν αλλάξει σχέδια και έτσι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία του νησιού μας μέχρι αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά μειωμένες.
Μάλιστα την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Περικλή Αντωνίου, υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις σε κλεισμένα πακέτα σε ξενοδοχεία της Λέσβου.

ΣΤΑ ΙΔΙΑ
Με πιο αισιόδοξη ματιά βλέπει τα πράγματα ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων της Λέσβου, Αχιλλέας Σούγιουλτζης. Όπως ανέφερε, η Λέσβος μπορεί να μην αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό για το Πάσχα, έχει όμως πολλούς φανατικούς θαυμαστές που την επιλέγουν, για να περάσουν τις Άγιες αυτές μέρες. «Δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι η τουριστική κίνηση του Πάσχα στη Λέσβο έχει επηρεαστεί από τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες. Οι άνθρωποι που επιλέγουν τον τόπο μας για τις μέρες αυτές, είναι συνήθως υψηλού εισοδήματος και έτσι δεν έχουν ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα, ώστε να περικόψουν τις διακοπές τους εξαιτίας της κρίσης. Άλλωστε η Λέσβος είναι ακριβός προορισμός, εξαιτίας της απόστασης που έχει από την Ηπειρωτική Ελλάδα και των αυξημένων τιμών στα εισιτήρια. Η κίνηση αυτή τη στιγμή και οι κρατήσεις είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι».
Αγαπημένοι προορισμοί όσων θα επισκεφθούν το Πάσχα τη Λέσβο, αποτελούν το Βόρειο τμήμα του νησιού, το Πλωμάρι και η Μυτιλήνη.
Οι τιμές στα καταλύματα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, είναι και μειωμένες. Το ίδιο ισχύει και με τις τιμές σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα οποία προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχουν αυξηθεί.
Μαρία Χατζηγεωργίου

Facebook comments:

4 COMMENTS

  1. Δικό μου σχόλιο: Τι έκανε ο Δήμος Πλωμαρίου και ο Σύλλογος Ξενοδόχων για να διαφημίσουν το Πλωμάρι ως Πασχαλινό προορισμό; Τι κάναμε όλοι εμείς για να βοηθήσουμε το Πλωμάρι;

  2. Egw paidia den eida poythena diafimisi gia to Plwmari kai fetos oute me to ouzo den asxolithikan.oute se mia ekthesi gia ton tourismo ntropi!den peirazei na katalavoun kai ekei oti prepei na kounisoun ta podia toys gia na ginei ena kalo sto tomo kai oxi na pinoun ta ouzakia toys oi Dimarxeoi sta tavernakia pou sto telos oi monoi pelates tha einai autoi !

  3. POLY ORAIA!
    TOYS FERAME TOYS TOYRISTES, TI THA TOYS PROSFEROYME TORA !
    TA KLEISTA KAFENEIA THS KENTRIKHS PLATEIAS (META TIS 8 TO BRADY) ?
    TA PEZODROMIA POY EXOYN GINEI APOTHHKES ME SKEPAZMENA EPIPLA ME NAYLON?
    TA KLEISTA JENODOXEIA?
    TIS TAVERNES ME TA NAYLON POY MOIAZOYN ME THERMOKHPIA?
    TO ANARXO KATHESTOS THS STATHMEYSHS TVN AYTOKINHTVN POY EMPODIZEI TON KATHENA MAS NA PERPATHSEI STO DROMO? KALA GIA PEZODROMIA DEN MILAME KATHOLOY!!
    OSO GIA TIS EKTHESEIS TOYRISMOY APO OTI EXV AKOYSEI O DHMOS ELABE MEROS SE 2-3 ELLHNIKES KAI XENES, ARA TO PROBLHMA DEN EINAI H SYMMETOXH ALLA H PROETOIMASIA, O TROPOS SYMMETOXHS KAI TO MAKROPROTHESMO SXEDIO POY MALLON DEN YPARXEI.
    OSO GIA THN DIAFHMHSH PISTEYO OTI OI DYO TELEYTAIES EKDOSEIS TVN BIBLIVN ME FVTOGRAFIES APO TO PLVMARI EINAI MIA POLY KALH DIAFHMHSH

  4. Άσε μας ρε φίλε. Βγήκες να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα; Έκαναν ο Ντας ο Σαρόπουλος και δεν ξέρω ποιος άλλος τα ταξιδάκια τους στην Ολλανδία και στην Νορβηγία για να προωθήσουν το Πλωμάρι, βγάλαν τα βιβλία που λες και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Φταίνε και κάποια μαγαζιά στο Πλωμάρι γιατί είναι πολύ κάτω του μετρίου με την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν αλλά και εκεί στο δημαρχείο κάποιοι τρώνε με “χάλκινα” κουτάλια. Είναι όλοι αποτυχημένοι οι προηγούμενοι που διοίκησαν το Πλωμάρι για 8 χρόνια και έχει μούρη ο Βελούτσος να βγαίνει και να κρίνει λες και πρόσφερε κάτι στο τόπο του που τελικά μόνο κακό έκανε και τώρα οι νεοδημοκράτες που πλέον είναι υπηρεσιακή δημοτική αρχή ήρθαν να κάνουν αυτό που ξέρουν πιο καλά από τον καθένα. Το αποτέλεσμα της διοίκησης από τους τελευταίους δυο δημάρχους είναι η παρακμή του Πλωμαρίου και σε συνδυασμό με την κρίση κάνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα. Ανύπαρκτοι είστε όλοι όσοι διοικήσατε το Πλωμάρι τα τελευταία 12 χρόνια. ΑΠΟΤΙΧΥΜΕΝΟΙ και χορτασμένοι. Όπως είπε και κάποιος που έχει τουριστικό μαγαζί πρέπει να τους φωτογραφίσουμε τώρα και να τους συγκρίνουμε με παλιότερες φωτογραφία και θα δείτε ότι έχουν κάνει κάτι κοιλάρες από τη μάσα “ΝΑ” με το συμπάθιο.
    Καραγκιόζηδες γελοίοι σάτυροι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here